Tarih yeniden yorumlanınca

Azınlıkça
Sayı 28
Mart 2007
Editör

İlkokul 6. sınıflar için hazırlanan yeni tarih kitabını ve kitaba karşı gösterilen tepkileri izliyorsunuzdur. Aylardır ulusal basında işleniyor yeni tarih kitabı. Kitapta kınama ve yergilere hedef olan noktalar özetle, Yunan millî değerlerini ve kahramanlıklarını örtbas ettiği, Yunan ulusunun bölünmez devamlılığına inanmadığı, globalleşme ilkelerini savunduğu, ulusal bilinci körelttiği, kilisenin rolünü küçümsediği, Osmanlı dönemini ve genel olarak Türkleri güzelsediği olarak ifade edilebilir.
Bu sayımızda önemine binaen tarih kitaplarına iki kıymetli yazarımız değiniyor: Elçin Macar ve İbram Onsunoğlu. Konuyu yakından takip edenler için kaçırılmayacak yorumlar ve tespitler dergimizin sayfalarında sizleri bekliyor efendim.
Aradan epey zaman geçti. Şöyle bir göz atınca gördük ki, en son 25’inci sayımızda yer vermişiz İngiliz Kemal’den sonra en büyük Türk casusu Gâvur Ali’ye ve onun akıl almaz maceralarına. Yayın danışmanımız Onsunoğlu’nun kaleminden çıkan Gâvur Ali adlı yarı polisiye yarı mizahî hikâyelerin sevilerek okunduğunu biliyoruz. Bu sayımızda Onsunoğlu’nun yeniden yorumladığı ve süzgecinden geçirdiği Gâvur Ali’nin “Anahtar” adlı hikayesiyle karşınızdayız.
*
Şu zamanında çıkma işini beceremiyoruz bir türlü. Eskiden zamanında çıkıyorduk. İki sene boyunca bir ay bile teklemeden karşınızda olmuştuk. Son bir senedir nedense bir türlü beceremiyoruz bu işi. Hep gecikiyoruz. Gecikmemizden dolayı en çok mağdur olanlar dergimizi barakalardan alan okurlarımız. Okur olarak derginin çıkıp çıkmadığını devamlı takip etmek zorundalar. Bu sıkıntılarına derman olabilmek için düşündüğümüz yegane çözüm derginin bizzat işyerlerine veya evlerine götürülmesi gibi geliyor bize. Bu konuda Gümülcine içerisinde oturan okurlarımız şanslılar. Eve veya işyerine paket servimiz var. Haber verilmesi durumunda bu servisimizden yararlanabilirler.
Dağıtım meselesinde İskeçe’de elimizi yüzümüze bulaştırmıştık. Bir türlü zamanında ve yeterli dağıtımı beceremiyorduk. Sonunda imdadımıza Lütfü Mümünçe yetişti. İskeçe okurlarımız için son iki sayıdır dergimizin eski sahibi Lütfü Mümünçe ile dağıtımı organize etmeye çalışıyoruz. Sanırız İskeçe dağıtımında bir daha sorun yaşamayacağız. Evros en bahtsız bölgemiz. Dergimizi posta yoluyla gönderme dışında hiçbir çalışmamızın olmadığı tek bölgedir Evros bölgesi. Maalesef böyle kalmaya da devam edecek gibi. Azınlıkça’yı okumak isteyen Evrosluların abone olma dışında yapabilecekleri bir şey yok.

Hepinize iyi okumalar.

Azınlıkça
Sayı 28
Mart 2007
Editör

0 yorum: