Bu sayıda neler var

Azınlıkça
Şubat 2007
Sayı 27
Editör

Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni Şubat ayı başında Batı Trakya’ya geldi. Bakoyanni Batı Trakya ziyaretinde hükümetin azınlık ile ilgili yeni paketini de açıkladı. Hükümet bu yeni açılımıyla Yunan devlet politikasında değişikliğe gittiği muhakkak.
Yazarımız Elçin Macar’ın bu sayımızdaki makalesi Bakoyanni’nin ziyaretiyle ilgili. Macar, yazısında hükümetin yeni açılımını değerlendiriyor.
Bu sayımızda Herkül Millas’ın Azınlıkça için yazdığı makalesiyle çıkıyoruz karşınıza. Millas makalesinde Türkiye’de yaşadığı deneyimlerini bizlerle paylaşıyor.
Makalesini okuduğunuzda Millas’a hak vereceğinizi düşünüyoruz.
Aydın Bostancı, Batı Trakya’da Türkçeye duyulan ilgiden bahsediyor köşesinde, ilgi duyanların Çoğunluk olduğunun altını çizerek.
Hakan Mümin eğitim eksperimiz bizim. Eğitim konusundaki fikirleri ve eleştirileri önemli. Azınlık eğitimini alıştığımız gözlerle değil de, bir başka gözle yorumlaması çok hoşumuza gidiyor. Mümin, bu sayıda sadece kendi çıkarlarını düşünen “Sahte Eğitimciler”den, eğitim anlayışımızın yozlaştığından bahsediyor.
Evren Dede’nin makalesi de son dönemlerde devamlı gündemde tutulan bir konuya değiniyor: Batı Trakya’da şeriat. Makalesinde uygulamada reformdan bahseden Dede’nin önerisini düşünmemiz lazım.
Bu sayımızda Yayın Danışmanımızın “Denge” köşesini yayımlayamadık. Müdavimlerinden özür diliyoruz.
Yayın Danışmanımızın “Ve yalnız onlar değil” adlı yazı dizisi ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Bu bölümü de üzerinde düşünülmesi gereken yorumlar içeriyor. Severek okuyacağınızdan eminiz.
Son üç sayıdır Marka Paşa’nın yokluğu okurlarımızı üzüyor. Önümüzdeki sayı pervasız beyanlarıyla bizleri hem düşündüren hem de gülümseten Marka Paşa tekrar aramızda olacak efendim.
Hepinize iyi okumalar.

0 yorum: