25. Sayımız

Azınlıkça
Sayı 25
Aralık 2006
Editör

Siyah beyaz çıkan üçüncü dergimizle karşınızdayız. Her ne kadar zamanında karşınıza çıkmaya çabalasak da, çabalarımız yetersiz kalıyor. Bir çok değişik etken tam vaktinde yayımlanmamıza engel teşkil ediyor. Ve işte yine gecikmeyle karşınızdayız. Hatamızın farkındayız. Düzenli çıkmaya, gecikmeleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Yazarımız Elçin Macar, bu sayıda, öncesi ve sonrası Türkiye’de çok konuşulan Papa’nın Türkiye ziyaretini değerlendiriyor. Gözümüzden kaçan satır aralarının altını çiziyor.

İbram Onsunoğlu “Denge”de dört farklı konuya bahsediyor: Evros Azınlık Gençler Birliği, Abdulhalim Dede’nin SEEMO ödülü, Türkiye Cumhurbaşkanı Sezer ve ABECEDAR’ın Selanik’teki tanıtım gecesi.

Aydın Bostancı 2006 yılında olanlara göz atıyor. Önemli gördüğü olayları tekrar bizlerle paylaşıyor.

Hakan Mümin, azınlık eğitimi ve iki azınlık lisesinde görev yapan öğretmenlerin sıkıntılarından bahsediyor. Mümin’in makalesinden, öğretmenlerin aldıkları maaşın iki azınlık lisesinde farklı olduğunu öğreniyorsunuz.

Daha önce de söyledik, tekrarında fayda var. Yayın Danışmanımız İbram Onsunoğlu’nun makaleleri, yazı dizileri bizim hayat kaynağımız. “Rodoplu’nun söyleşisi ve yarım gerçekleri ve yalnız onlar değil” yazı dizisi okurlarımızın sıkı takibinde. Televizyon kanallarındaki dizileri her hafta aksatmadan seyreden dizikolikler olduğu gibi, Onsunoğlu’nun yazı dizisini de her ay merakla bekleyen dizikolikler var. Üstelik buna derginin editörü de dahil.

Onsunoğlu bu sefer yazı dizisinde Sadık Ahmet konusuna yoğunlaşıyor. Hatıralarla pekiştirdiği yorumları okuyucuyu tarihle baş başa bırakıyor. Eminiz ki, genç okurlarımız Sadık Ahmet’in bilinmeyen yönlerini öğrendikçe, Yenidünyayı yine yeniden keşfetmiş gibi olacaklar. “Ve yalnız onlar değil” yazı dizisini keyifle okuyacağınıza, okudukça şaşıracağınıza eminiz.

0 yorum: